Renovering

Renovering

Ser din villa sliten och gammal ut? Är det dags för en uppfräschning? Lindome Snickar´n är ett mångsidigt byggföretag med ett brett utbud av tjänster. Vi utför till exempel renovering av olika slag där vi naturligtvis anpassar oss efter kundens behov och önskemål. Oavsett om du vill renovera huset i Lindome eller i övriga delar av Mölndal så är vi det perfekta valet!

Renovering innebär att man återställer ett föremål eller en byggnad som förändrats till det sämre på grund av åldrande. Målet är ofta att få exempelvis huset i nyskick igen. En annan anledning till varför man väljer att renovera är att det finns en önskan om att höja värdet på fastigheten.

Renovering, Renovera huset

Fråga experterna när du skall renovera huset

Vare sig du är en van hemmafixare eller en total nybörjare så är det klokt att rådfråga en expert så att renoveringen blir lyckad. Vi rekommenderar att du anlitar oss på Lindome Snickar´n. Då slipper du utföra arbetet själv och får garanterat en renovering av högsta kvalitet. Alla uppdrag som genomförs av oss präglas av omsorg och kompetens.

Att tänka på inför renovering

En renovering kräver att du tar ställning till ett flertal olika moment. Några exempel på dessa är:

Planering
En väl genomförd planering innan man sätter igång med allt arbete är a och o för en lyckad renovering. En viktig del av planeringen är att göra en budget där kostnader för material och eventuella hantverkare tas med.

Hjälp
Renovering kan vara ett stort projekt och omfattar vanligtvis många olika steg. Det är inte ovanligt att man tar hjälp av exempelvis en arkitekt som kan utforma planlösning, färgsättning och möblering med mera. Att göra detta kan dock vara kostsamt.

Göra själv eller anlita hantverkare?
Fundera på vilka kunskaper i renovering du har själv och om du behöver en eller flera hantverkare som hjälper dig. Det här bör du komma fram till tidigt!

Hitta och välj rätt hantverkare
Om du bestämmer dig för att anlita en hantverkare så medför även det olika ställningstaganden. Ett sätt att hitta rätt är att ta reda på om vänner och bekanta kan rekommendera någon duktig snickare. Undersök ekonomin hos de byggföretag du funderar på kontrollera om de har alla behörigheter som krävs.

Ekonomi – begär offert
Ta inte första hantverkaren som du hittar! Det är till exempel lämpligt att begära offert från olika företag och att sedan jämföra deras priser.

ROT-avdraget
Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget! Undersök hur mycket det kan påverka priset på renoveringen. Avdraget sparar ofta många kronor och är mycket fördelaktigt för dig som privatperson.

Dokumentation
Många väljer att dokumentera renoveringen genom till exempel fotografering. Bilderna kan vara till hjälp om något skulle gå fel och du behöver få ut pengar på din försäkring.

Betalning och värdering
Olika byggföretag vill ha betalt vid olika tidpunkter men du bör aldrig acceptera förskottsbetalning. Om det handlar om en större renovering så är det bra att planera in en slutbesiktning och att den görs innan den sista betalningen ska genomföras. Funderar du på om renoveringen höjt värdet på ditt hus? En skicklig mäklare kan hjälpa dig med detta.

Välkommen att kontakta oss för mer information och prisuppgifter.